Program kongresu

Klient – Regulator – Kapitał. Jak zapewnić wartość
rynku ubezpieczeń w warunkach ciągłej zmiany?

 
11 maja 2016
 
10:00 - 11:30 Konsumeryzm.  Jak spowodować, żeby regulacje służyły klientom?
Wykład wprowadzający:
Piotr Czublun – partner zarządzający, Kancelaria Czublun Trębicki
Panel dyskusyjny:
Moderator: Piotr Czublun – partner zarządzający, Kancelaria Czublun Trębicki
Paneliści:
Izabela Flakiewicz – zastępca Dyrektora Departamentu Licencji Ubezpieczeniowych i Emerytalnych, Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
Roman Jarząbek - dyrektor delegatury Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów w Gdańsku
Sławomir Łopalewski – prezes PKO Życie TU SA i PKO TU SA
Piotr Narloch – prezes Towarzystwa Ubezpieczeń InterRisk SA
Maciej Samcik – dziennikarz ekonomiczny „Gazety Wyborczej”
Joanna Smereczańska-Smulczyk – prezes Ogólnopolskiej Izby Pośredników i Przedstawicieli Firm Odszkodowawczych
 
 
11:30 - 11:50 Przerwa kawowa
 
11:50 - 13:20 Nieprzewidywalność wypłat - luki regulacyjne w przeregulowanym świecie ubezpieczeń.
Wykład wprowadzający:
Prof. UW, dr hab. Marcin Matczak – Katedra Filozofii Prawa i Nauki o Państwie, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, partner w Kancelarii DZP, szef praktyki Life Sciences
Panel dyskusyjny:
Moderator: Prof. UW, dr hab. Marcin Matczak – Katedra Filozofii Prawa i Nauki o Państwie, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu Warszawskiego, partner w Kancelarii DZP, szef praktyki Life Sciences
Paneliści:
Bartosz Kosmala – prezes krakowskiego oddziału Federacji Konsumentów
Dr hab. Jakub Pokrzywniak – Katedra Prawa Cywilnego, Handlowego i Ubezpieczeniowego, Wydział Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, partner w Kancelarii Prawnej WKB Wierciński Kwieciński Baehr
Tomasz Tarkowski – prezes LINK4
Adam Uszpolewicz – prezes Aviva TUnŻ SA
Dagmara Wieczorek-Bartczak – dyrektor Departamentu Inspekcji Ubezpieczeniowych i Emerytalnych, Urząd Komisji Nadzoru Finansowego
Dr Maciej Zieliński – Sąd Najwyższy
 
 
13:20 Zakończenie kongresu
 
13:20 - 14:15 Lunch